Koncert beszámoló - Nagy János Trió @ Take5 - Márc.19.

Múlt hét Csütörtökön sikerült lejutnom a Nagy János Trió koncertjére.

Körülbelül fél 9-kor érkeztünk, asztalt természetesen foglaltam, de ilyen "korai" érkezéssel még simán találtunk volna üres helyet.

A színpad már természetesen profin elő volt készítve, és a TV-sek is elhelyezkedtek (azt hiszem 3 kamerával). Banai Szilárd elég termetes dobszerkót hozott magával, Szappanos György is két csodaszép (azt hiszem F-bass) basszusgitárral készült a "nagy megméredtetésre".

Egy kis csúszár már-már természetes a zenekarok többségénél, így ők is kb. fél 9-kor vágtak bele: Szilu kezdte igen tempósan a koncertet, nem kímélve se embert, se Istent, odavert a doboknak. Jó volt érezni a hömpölygő energiát, ahogy elárasztotta a közönséget (vagy csak engem).

A koncert közepe felé kissé melankólikusabb vizekre eveztünk, de fent említett kiváló zenészek miatt, egy percig sem volt lehetősége unatkozni a közönségnek. Az is kiderült, hogy "lassú" számot nem csak lassan lehet játszani, hanem igenis elő lehet adni olyan dinamikával, hogy leszakadjön az ember "nemesebbik szerve".

A koncert összesen valamivel tovább tartott mint másfél óra, és képes volt az elejétől a végéig sok féle ritmusú, hangulatú számokkal fenntartani a közönség figyelmét:  A nótákban szóló-szólót követett, és igen, Szilu is megmutatta végre mit tud! (természetesen benne sem kellett csalódni...)

Ismét egy kiváló koncert élménnyel lettem gazdagabb!!!
Azt hiszem egyre jobban megszeretem a Take5-ot.

Címkék: fúziós jazz take5 koncert beszámoló 

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestikoncert.blog.hu/api/trackback/id/tr711022326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.