Forma és Piknik Fesztivál beharangozó @ Tűzraktér - Máj.27. - 18.00

Ehét csütörtökön a Tűzraktérben a Forma és Piknik fesztiválok előhangjának lehettek szem- és fültanúi.

A SACC/KB ízelítő-fesztivál, mint a neve is mutatja, nem önálló fesztivál, hanem egy egy héttel később megrendezésre kerülő happening előhagja - Párkány és Esztergom, illetve két fiatalokból álló baráti közösség együttműködésének első komolyabb gyümölcsét hívatott beharangozni, a május 31 - június 6 közt Esztergomban megrendezendő MikroPikniket és a június 5-i párkányi Forma Festival-t. A SACC/KB fesztiválon e két rendezvény keresztmetszetét igyekezzük - kicsiben - felvonultatni a Tűzraktérben.

Ízelítő a 2009-es Piknik Fesztiválból:

Az este fellépői:

Club Era - Tökös "csűrdöngölős" világzene Esztergomból. Ütős perka alapok, húzós basszus grúvok, reszelős gitártémák valamint hatalmas hegedű és szaxofon szólók, néhol didgeridoo szőnyeggel fűszerezve.

Barcsay Jenő emlékzenekar - A Magyar Képzőművészeti Egyetem hivatalos zenekara és egyben egy sikertörténet kezdete is. A zenekar gyökerei a '70-es évekig nyúlnak vissza, de a csapat végső formáját csak harminc év hallgatás után érte el. A '80 - '90 - es évek legmeghatározobb disco slágereinek hangulatát idézik meg némi iróniával, kizárólag akusztikus hangszerekkel.

Jóvilágvan - A Szlovákiából érkező zenekar önmeghatározása szerint "pszichedelikus popkatyvasz" -t játszik: zenéjük nehezen behatárolható, sokszor nyugodt, minimál, máskor elektronikus káosz, ami gyakran egyfajta pszichedelikus orgiába torkoll. Több stílust ötvöznek, helyet kap itt többek között, a népzene, jazz, fusion, drum n bass, funk - Csendes c. demójuk még szinte ropog, annyira friss!

Trafika Jóvilágvan szövegírójának, Baranyovics Borisznak és pajtásainak külön hip-hop projektje. Nemrég jelent meg ingyenesen letölthető kislemezük az S10 kiadványaként, BEAT TRIX címmel. A Tűzraktérben sem először fordulnak meg fellépőként. Tagok: beat – Rare (Budapest), karc – Epres (Dunaszerdahely), szöveg, MC - Borisz (Párkány - Prága).

a kertben: Cirkusszínházi performansz az előítéletek ellen Ian Edwin Deady-vel (18 h) itt is, ott is fények: VJ Centrum amúgy meg: kedves káosz, málnásfröccs, ugrándozás!

Nem is nagyon húznám tovább a dolgot: OTT A HELYETEK! - jelezzetek vissza a hivatalos facebook csoporton, ha jöttök!

Belépő:  0 HUF azaz INGYENES!!!
Helyszín:
Tűzraktér
Dátum: 2010.05.27.
Kezdés: 18.00

· 1 trackback Címkék: pop rock fesztivál rap tűzraktér hip hop psychedelic könnyűzene világzene alternatív muzsika 

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestikoncert.blog.hu/api/trackback/id/tr142032146

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tűzraktér 2010.11.08. 13:16:15

Helyszín: 1061 Bp., Hegedű u. 3. Látogatás: 2009. szeptember 24. 18:00-22:10 > Ez az egyre szaporodó biciklis társadalom fundamentalista belső keménymagjának gyűjtőhelye. Tudjátok az...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.