Kaltenecker Zsolt & Dés András Duo @ Budapest Jazz Club - Szept.22. - 21.00

Holnap este kicsi hazánk 2 kiváló muzsikusa, Kaltenecker Zsolt(zongora) és Dés András (ütőhangszerek), szórakoztatja majd az igényes zene kedvelőit a Budapest Jazz Club-ban.

Kaltenecker Zsolt klasszikus zenei tanulmányait 8 éves korában kezdte. Néhány év elteltével az improvizáció és a komponálás felé fordult az érdeklődése. 1996-ban végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz-zongora szakán. 1996 őszén New York-ban Jaki Byard-nel tanult magánúton. 2000 óta lemezei Japánban is megjelennek: eddig hat CD-je kelt el több ezer példányban.

Dés András 7 évesen kezdte zenei tanulmányait klasszikus ütőhangszereken, majd megismerte a közel-keleti ütőhangszerek világát is. Ma már fő hangszereinek a keretes dobokat (riq, bodhran), a kannát (magyar cigány ütőhangszer) és a darboukkát tartja.

Közös projektjük szerintem valahol a jazz és az elborult világzene határán vitorlázik, hiszen egyáltalán nem szokványos hangszerpárosításról van szó... képzeljük csak el egymás mellett a zongora és darbuka hangját = egy igazán érdekes egyveleg lesz a vége!

forrás: BJC hivatalos honlap

Belépő: (diák) 700 / (felnőtt) 1000 HUF
Helyszín:
Budapest Jazz Club
Dátum: 2010.09.22.
Kezdés: 21.00

Címkék: jazz világzene budapest jazz club fúziós jazz 

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestikoncert.blog.hu/api/trackback/id/tr312312060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.