Magyar Jazz Ünnepe 2010 @ Budapest Jazz Club - Márc. 25-27.

Ez a hét a Jazz szerelmeseinek kedvez, hiszen ismét megrendezésre kerül a Magyar Jazz Ünnepe rendezvény a Budapest Jazz Club-ban!

Lévén, hogy a Kálvin téren dolgzom tegnap lettem figyelmes a sarkon a feti BJC plakátra... és egyből lencsevégre kaptam, hogy nektek is be tudjam mutatni, hogy mire is számíthattok a héten!

Március 25 - Csütörtök:
19.00 - Nagyterem - Megnyitó és a 2009. évi Pernye András Jazz Életműdíj átadása.
19.30 - Kezdődnek a koncertek
Az estet a Juhász Gábor Trió nyitja meg, melyben Gábor megmutatja, hogy mire képes egy többszörösen díjazott jazz gitáros. Utánuk a Sárik Péter Trió következik, ahol a főszerepet már a zongora játsza. Az est fénypontja pedig a csodás hangú Harcsa Veronika és zenekara lesz.

A koncert után pedig hatalmas jam sessionbe kezdenek a zenészek a Bolla Gábor Trió vezényletével, hogy érezzétek milyen is az igazi jazz elszállás!

Március 26 - Péntek:
18.00 - Kamaraszínpad - Fellépnek a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola hallgatói.
19.00 - Nagyterem - Szabó Gábor díjátadó és a díjazott Dresch Quartet koncertje
20.00 - Kezdődik a többi koncert
Indításnak az East Side Jazz Company kísérletező jazz muzsikáját hallgathatjátok. Őket követi a Grencsó Kollektíva, a magyar avantgard jazz muzsika egyik kiemelkedő alakjától (én személy szerint nem is ismerek nagyon mást). Utánuk az éneké lesz a főszerep, mert a már jól ismert Kozma Orsi és Váczi Eszter által fémjelezett HársHegyBand lép fel.

Az est ezúttal pedig a Tzumo Trio segítségével fullad hatalmas jamm sessionbe, ahol meghallgathatjátok az ország egyik fiatal tehetségét Tzumo Árpád személyében!

Március 27 - Szombat:
18.00 - Nagyterem - A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszak Big Band-je koncertezik László Attila vezetésével.
19.00 - Ismét indul a koncertdömping!
Az utolsó estét az Ávéd János-Fenyvesi Márton Quintet nyitja, akik a mai feltörekvő jazz nemzetség neves képviselői. Utánuk egy már nevesebb zenekar a Classmates Quartet következik, majd pedig az est tetőpontja a Szakcsi Jr. Trio.

És hogy máshogy érhetne véget egy Jazz Ünnep, mint egy jó kis jamm sessionnal, ezúttal a Borbély Mihály Trio lendületével!

Ezt a koncertsorozatot mindenképp ajánlom a jazz rajongóknak, és azoknak is akik csak most ismerkednek a stílussal! Hiszen ilyen jegyárak mellett hatalmas ajándék, hogy az ország legkiválóbb jazz zenészeit hallgathatjuk akár 3 napon keresztül!

Belépő: napijegy - 500 HUF, bérlet - 1000 HUF
            minden nap 22.30 után ingyenes
Helyszín:
Budapest Jazz Club
Dátum: 2010.13.25-27.
Kezdés: 18.00 vagy 19.00

 

Címkék: jazz fesztivál budapest jazz club 

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestikoncert.blog.hu/api/trackback/id/tr541861896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.