Nagy János Trió @ Take5 - Márc.19. - 21.00

Március 19-én a Nagy János Trióval találkozhatunk a Take5-ban!

Amit mindenképp érdemes tudni róluk:

A Nagy János Trio 2000-ben alakult. A 2001 évi Mediawave Fesztiválon együtt játszottak a világhírű David Murray szaxofonossal. A Gramofon Magazin kritikusai a koncertet az Év Jazz eseményének szavazták. 2002 májusában Dewey Redman volt az együttes partnere. Ugyanebben az évben nagy sikerrel szerepeltek a 12. Macau Jazz fesztiválon. 2003-ban a Sziget fesztiválon Ben Castle volt a trió vendége. 2004-ben Németországban adtak koncerteket Miles Griffith amerikai énekessel. 2005-ben Lengyelországban turnéztak melynek egyik állomása a 3. Nemzetközi Jazz Zongorista Fesztivál volt Varsóban. A trió tagjai évek óta játszanak, játszottak együtt számtalan formációban. Játékukat hármójuk magas szintű, izgalmas kommunikációja teszi egyedülállóvá. A trió Nagy János szerzeményeit szólaltatja meg. Kompozícióit líraiság, filmszerű struktúra, szép és váratlan harmóniák jellemzik. A trió zenéjét a jazz és a világzene szelleme hatja át, s viszi előre. „ A trió Magyarország egyik legeredetibb hangú együttese.” 2004-ben megjelent első CD - jük "Tale" (Mese) címmel. Az albumon Nagy János kompozíciói hangzanak el.

Aktuális felállás:

Nagy János (zongora), Szappanos György (basszusgitár) és Banai Szilárd (dob). Ez az "új" felállás ünnepli most 1. születésnapját valamint nagy szerencséjükre ezen a napon van Nagy Jánosé is. Ezért hát ma este a Duna Televízió koncertfelvételt készít, amit a zenekar talán felhasznál az új lemezen.

Zenei stílus:

Én mindenképp fúziós jazz-nek nevezném amit ez a 3 csodálatos művész a színpadon művel. Az energia, csak úgy hömpölyög a közönség felé... és ha megtaláljuk az 1-et a Szilu által diktált témákban akkor már boldognak érezhetjük magunkat! Szólóknak nem leszünk szűkében az biztos. Érdemes figyelni ahogy Nagy János püföli a billentyűket, és közben dúdolja amit játszik. Igazi művész Ő is, mint ahogy Szappanos Gyuri is aki olykor-olykor csodálatos slap játékával kápráztat el minket!

Minden fúziós jazz kedvelőnek nagyon melegen ajánlom ezt a koncertet!

Belépő: 1000 HUF
Helyszín:
Take5
Dátum: 2009.03.19.
Kezdés: 21.00

 

Címkék: fúziós jazz take5 

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestikoncert.blog.hu/api/trackback/id/tr641011849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.