Suhancos, Folktronika, Club Era @ Dürer Kert - Márc.27. - 20.00

Ahogy tegnap ígértem íme még egy "világzenei" program Péntekre! A Dürer Kertben a Virga Fesztivál Előhang keretén belül: Suhancos (Jól tévedni emberi dolog CD) lemezbemutató koncertje lesz Ahogy a különös neve is mutatja, az Virga Előhang egyfajta felvezető rendezvénysorozata egy nyáron megrendezésre kerülő nagyobb, vidéki fesztiválnak. Az Előhangok minden hónapban felcsendülnek majd a Dürer Kertben, maga a nagyfesztivál pedig Tiszakécskén lesz.

A Suhancos muzsikája kiválóan vegyíti a népzene és a rap elemeit. A zenekar tagjai Fankadeli - aki már 10 éve nyomja a rap szakmát - és Szabó Balázs - aki rutinos prímás és gitáros. A zenejük "fityiszt mutat" a népzene valamint a rap képviselőinek... Sajátos hangvételükről egyből fel lehet ismerni. Akár 5 mp elég, hogy beüljön a dallam a fülünkbe.

Legjobban csak egy kis ízeltő videóval tudom szemléltetni hogy kik ők és mit is tudnak:

Fellép még kettő világzenei formáció a Club Era és a Folktronika. Mindketten saját felfogású világzenét játszanak.

Mivel a Club Era basszusgitárosa vagyok nem kívánok hazabeszélni, ezért rólunk csak a szokásos marketing szöveget osztanám meg: "A 2002-ben utcazenészekből alakult a Club Era zenekar. A lendületes fiatalok a legkeményebb energiával vetik bele magukat hangszereikbe, a hegedû vezérletével, akusztikus hangszereléssel, képesek letarolni a hallgatóságot. Különbözõ népek bújnak a hangokba, Rajistantól a kelta földeken át megjárva Moldvát juthatunk Ausztráliáig, de alapvetõen a magyar csûrt- és világot döngölõ zenei habitussal. Instrumentális játékukban a hegedû és a szaxofon párbeszéde idõnként párbajba csap, néha letisztul, és kiemel a fényre."

"A Folktronika népdalok, népzenei motívumok és egy (majdnem) hagyományos rockzenekar elektronikus hangszerei segítségével alkotott muzsika. A progresszív, világzenei és jazzrockos elemek mellett az összhatást a két népzenész éneke, játéka teszi teljessé." Egyszer már volt szerencsém egy színpadon zenélni velük. Akkor tetszett amit nyújtottak, szerintem ez úttal sem lehet rájuk panasz.

Belépő:  800 HUF
Helyszín: Dürer Kert

Dátum: 2009.03.27.
Kezdés: 20.00

Címkék: rap népzene világzene dürer kert 

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestikoncert.blog.hu/api/trackback/id/tr31026605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.