Uzgin Űver lemezbemutató koncert @ Most - Márc.18. - 21.00

A Tajtekos.hu szervezésében ezen a héten az Uzgin Űver lemezbemutató koncertjének örvendezhet a nagyérdemű a Most-ban!

Bizonyára sokan ismeritek az Uzgin Űvert, hiszen lassan 20 éves múlttal rendelkeznek. Azok kedvéért akik nem, megosztanám a zenekar hivatalos sajtószövegét:

A zenekar 1991 tavaszán alakult Kecskeméten. A név egy mongol eredetű helységnév, ahol ősi, kultikus temetkezési területet tártak fel. Jelentése talán ilyesmi lehet: vízben szegény terület, szegény aratás. Zenei célkitűzésünk a kezdetektől, hogy különböző népzenéket kiindulópontnak tekintve, régi és modern hangszereket, hangzásokat és technikákat felhasználva, egyéni zenei világot alakítsunk ki. A Kárpát-medencéből Mongóliáig, vagy éppen vissza, balkáni, török, iráni és örmény dallamokkal a fejünkben, viszont saját szerzeményekkel, nem átiratokkal dolgozunk. További hatások keverednek napjainkból: a jazz és a rock, a breakbeat és a dub, a kortárs vagy a retro egyaránt. Zenénk instrumentális, az emberi hangok is hangszerként jelennek meg. Néhány hangszer a teljesség igénye nélkül: szaxofon, klarinét, sokféle furulya, zurna, kaval, duduk, doromb, duda, hegedű, dobok, kanna, gitárok, sampler és harddisc-recorder.

Feljebb egy kis ízelítő a muzsikából, és ha az új korong anyagára vagytok kíváncsiak, akkor látogassatok el a Tajtekos.hu-ra, ahol 2 számot meghallgathattok!

Belépő:  0 HUF - INGYENES!!!
Helyszín: Most

Dátum: 2010.03.18
Kezdés: 21.00

Címkék: most népzene világzene lemezbemutató 

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestikoncert.blog.hu/api/trackback/id/tr931846357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.