Jazz on Waves 2. @ Monarchia hajó - Aug.27. - 19.00

Idén folytatódik a Jazz on Waves elnevezésű, egész estés sétahajózással egybekötött koncertsorozat. Augusztus végén Tóth Evelin, szeptember közepén Bacsó Kristóf és együttese ad koncertet. A Monarchia hajóra este héttől lehet felszállni a Jászai Mari téri hajóállomás 9-es dokkjánál, indulás röviddel nyolc után. Az együttesek a sétahajózás alatt kétrészes koncertet adnak, érkezés este tizenegy körül.

A Jazz on Waves 2 fellépői: Tóth Evelin feat Lantos Zoltán, Borlai Gergő

Az Ektarból és a Rubái Trióból ismert Tóth Evelin idén szárnyra kapott szóló pályafutása már harmadszor zajlik fedélzeten, mert tavasszal mind az A38-on, mind a Columbuson nagysikerű koncerteket adott. Első szólólemeze 2009-ben Hamid Drake amerikai dobos közreműködésével jelent meg Csókoljon meg… címmel, mely az Énekek éneke néhány motívumából indult ki. Más zenei stílus jegyében született 2010-ben az Ölelésben, duólemeze Erikk McKenzie norvég elektronikus zeneszerzővel.

Tóth Evelin klasszikus zenei hangszeres és énektanulmányai után alaposan elsajátított több egzotikus (dél-indiai, afrikai, szefárd) énektechnikát. Azóta olyan saját stílust alakított ki, melynek lényege a test egyfajta hangszerként való improvizatív használata, ahol a különböző technikák együtt szolgálják a hang szabadságát, növelik ábrázoló képességét. Különleges, senkihez nem hasonlítható hangjának, improvizációs tehetségének és nagy vonzerőt képviselő színpadi jelenlétének köszönhetően rengeteg lemez- és koncertfelkérést kap: nyáron a Szigeten a Cseh Tamás emléklemez bemutatóján, fado-koncertek szólistájaként és a Díva A Konyhában című sorozat egyik sztárjaként is fellép. Ezen a koncerten sztárvendégei a fantasztikus Borlai Gergő dobos, és a különleges hegedűs, Lantos Zoltán. Műsoruk Evelin szólólemezeiből tallózik.

Forrás: http://www.artkatakomba.hu/jazzonwaves
Facebook csoport: http://www.facebook.com/jazzonwaves

Belépő: 2500 HUF
Helyszín:
Monarchia Hajó
Dátum: 2010.08.27.
Kezdés: 19.00

Címkék: jazz fúziós jazz artkatakomba jazz on waves monarchia hajó 

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestikoncert.blog.hu/api/trackback/id/tr292243027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.